Ľadová kráľovna - zmrzlina
Nedávno som zaregistrovala na facebooku, že sa koná festival v jedení zmrzliny, čo v preklade pre mňa znamená „hromadné ničenie zdravia“. Zmrzlina patrí svojím zložením k najnezdravším potravinám, ktoré ľudstvo vymyslelo. Prečo? Rozoberme si to podrobnejšie.
14 otázok, ktorými nedáme vegetariánom pokoj
Keď sa rozhodnete jedného dňa, že nebudete jesť mäso, prípadne žiadne živočíšne produkty, pripravte sa na to, že sa stanete terčom rôznych posudzovaní či hodnotení. Nie je to vždy ľahké. Hlavne keď to počúvate aj po rokoch a stále od tých istých ľudí. Je zopár otázok, ktoré sa asi ľuďom nikdy nezunujú a poviem vám, niekedy je ťažké ich ustáť aj pre skúseného jógina.
Delená strava - správne či nesprávne kombinácie jedál
O delenej strave ste už určite počuli. Častokrát sa volí ako forma diety. No v skutočnosti je to jeden z veľmi dôležitých faktorov pri našom zdraví. Ako vplývajú jednotlivé nesprávne kombinácie jedál na naše telo? Čo s čím áno a čo s čím nie?
Prečo konzumovať celozrnné obilniny?
Obilniny sú v dnešnej dobe veľmi známou potravinou, veď napokon už naši predkovia ich poznali. Zatiaľ však veľmi malé percento populácie ukrýva v svojich potravinových zásobách obilniny vo forme celého zrna. Prečo by tam mali byť? Aké sú ich prínosy? Čo všetko dokážu?
Ako používať hrašku - zdravé obaľovanie
Hraška už podľa svojho názvu vystihuje jej hlavnú zložku. Hraška je jemná ochutená hrachová zmes, ktorá výborné nahradí klasický trojobal. Na rozdiel od neho je zdravá, bohatá na vlákninu, horčík a zinok. Neobsahuje lepok ani cholesterol. Pracuje sa s ňou veľmi jednoducho a výborne chutí.
Ako používať ume ocot
Umeocot má v kuchyni množstvo využitia, no takisto aj v domácej lekárni. Tento fialový slano-kyslý mok vám zmení energiu jedla na výrazne uzdravujúcu. Nemal by chýbať v žiadnej domácnosti, hlavne u tých bežných konzumentov. Ako s nim narábať a kde všade ho použiť sa dozviete v článku.