
Červená šošovica s pečenou zeleninou
Nemáte navarenú strukovinu? Nevadí, červená šošovica vás vždy zachráni. Jej príprava je veľmi rýchla a ako jediná nepotrebuje namáčanie. Uistite sa preto, že ju vždy budete mať po ruke. K tomu jednoduchá zeleninka, zrno a výživný recept je na svete.

Šošovicová polievka
Kto by nemal rád šošovicovú!? Táto je veľmi jednoduchá a väčšinu surovín máme stále doma. Polievočka je výborná na večeru, na zahustenie si môžete do nej pridať zrno. Vyživí najmä našu slezinu a celé trávenie, no takisto posilní obličky.

Dusená kapusta
Kapusta patrí rozhodne k jednej z najdravších zelenín a je výborna na konzumovanie celoročne. Vyživuje náš stred, našu slezinu a žalúdok a podľa toho, ako ju pripravíme, môže vyživiť aj naše ďalšie orgány. Dusená kapusta v tomto recepte podporí našu pečeň a spriechodní, čo má byť spriechodnené.

Jahodová kaša
Ovocie treba papať čo najviac v sezóne, keď je čerstvé. Jahôdky sa nám už pomaly dopredávajú, no ešte stále sa dajú kúpiť. Jahodová kaša je pripravená veľmi rýchlo, dodá vám množstvo vitamínov a energie a samozrejme je veľmi chutná.

Hlivovo-tempehový paprikáš
Paprikáš trošku nezvyčajným spôsobom, no samozrejme zdravým. Veľmi rýchlo pripravený, chutný a sýty. Takýto paprikáš vyživuje najmä našu pečeň a žlčník, no takisto slezinu a žalúdok.

Pohankové cestoviny so zeleninou
Veľa ľudí sa bojí jesť cestoviny, lebo sú vraj nezdravé. Ja si myslím, že keď si raz za čas uvaríte celozrnné cestoviny, dobre ich nakombinujete s ostatnými potravinami, tak môžu byť pre vás výživné a rozhodne nie nezdravé. Výborné môžu byť napr. na večeru. Tento recept môže byť pre vás inšpiráciou.