Ovsená kaša s humusom
Ovos patrí k obľúbeným zrnám najmä u žien. Častokrát sa však využíva najmä v podobe vločiek. Celé zrno vám však prinesie oveľa viac úžitku pre vaše telo ako vločky. Ovos má prirodzene sladkú chuť, zvýraznenú dlhým varením. Vďaka nemu vyživíte hlavne svoj žalúdok a slezinu. Takýto pokrm je ideálny na raňajky.
Hrachová polievka
Ľudia väčšinou poznajú hrach zelený a oveľa menej varia z hrachu žltého. Žltý hrach je sladší ako zelený a sú z neho výborné polievky, či nátierky. Na prípravu tejto polievky nepotrebujete veľa. Vyživíte vďaka nej svoj žalúdok, slinivku a slezinu.
Zdravá praženica
Praženica patrí k tradičným nedeľným raňajkám. Tá klasická je však pre telo veľmi náročná na trávenie. Vyskúšajte si urobiť zdravú, vegánsku variantu. Príprava je ako vždy veľmi jednoduchá a rýchla. Vyživíte vďaka tomu svoju pečeň a žlčník.
"Vepřo, knedlo, zelo"
„Vepřo, knedlo, zelo“ pozná určite každý. Klasická príprava tohto pokrmu je však pre telo riadne nezdravá bomba. Ak sa nechcete tejto dobroty vzdať a zároveň nechcete svojmu telu ubližovať, vyskúšajte zdravú formu tohto receptu. Takéte zdravé „Vepřo, knedlo, zelo“ vám vyživý vašu pečeň a žlčník.
Ako si pripraviť pomazánku
Na konzultáciach dostávam otázku „Ako si pripraviť dobrú pomazánku“ veľmi často. A keďže odpoveď na ňu je veľmi jednoduchá, tak som sa rohodla ju s vami zdielať. Takto pripravenú pomazánku môžete použiť na kvalitný kváskový chlebík, prípadne do raňajkovej kaše alebo s nakrájanou zeleninou.
Fazuľová pomazánka
Pomazánky má rád každý. No nie všetky patria k tým najzdravším. Prinášam vám ďalšiu z mojich obľúbených, ktorej príprava ako je u mňa zvykom nezabere veľa času. Fazuľová pomazánka vyživí hlavne vaše obličky a močový mechúr. Použiť ju môžete v raňajkovej kaši alebo s ľanovo-sezamovými krekrami.