Ako uvariť džem bez cukru
Častokrát sa ma pýtate či sa dá uvariť džem bez cukru a ak áno, tak ako? Áno, dá sa to. A dokonca vám prinášam na výber až z dvoch možností. A prečo by ste si vlastne mali variť džem bez cukru? No to je veľmi jednoduché! 🙂 Cukor predsa nie je zdravý.
Švindľovaný šalát
Tento šalát vyživuje našu slezinu a žalúdok, no takisto pečeň a žlčník. Nazývam ho „švindľovaným“, lebo vďaka krátkej tepelnej úprave časti zeleniny mu stiahneme chlad, ktorý má v sebe surová zelenina. Tak môže byť potom použitý aj ako hlavné jedlo.
Rýchla večera
Ak hľadáte rýchlu zdravú večeru, tak toto je určite jedna z nich. Okrem toho, že je rýchla, na tanieri budete mať všetky potrebné makroživiny a ich obsah je nabitý nutričnými látkami. Takéto jedlo si môžete dať kľudne aj na obed. Vyživíte svoje obličky, srdiečko, no i slezinu.
Ryžovo jahodová kaša
Ryžovo-pšenová, jahodová kaša je výbornou voľbou v teplých letných mesiacoch v podobe raňajok. Mierne zachladí rozhorúčené telo, vyživí vašu slezinu, žalúdok, no i pľúca a hrubé črevo. Hotovú ju máte za pár minút, no jej účinky budú zotrvávať niekoľko hodín.
Zdravé "arašidové" maslo
Máte radi arašidové maslo, no radi by ste si pripravili jeho zdravšiu verziu? Je to možné a chutí výborne. Maslo môžete použiť na kvalitný kváskový chlebík, prípadne papať iba samostne ako maškrtu. Takto pripravené maslo pripomína častokrát aj bielu Nutellu. Potrebujete iba 2 ingrediencie.
Hokaidové placky
Placky obľubuje skoro každý. Hokaidové placky sú iné. Sú špecifické svojou sladkou chuťou. Sú výbornou náhradou za klasické zemiakové placky. Hokaido obsahuje na rozdiel od zemiakov množstvo vitamínov a minerálov. Takýmito plackami vyživíte svoj žalúdok a slezinu, no takisto aj svoje srdce.