Pražené slané mandle
Tento recept my priam milujeme. Je rýchly a veľmi chutný. Takúto maškrtu si môžete dopriať medzi jedlami /ako desiatu či olovrant/, prípadne ich použiť k hlavnému jedlu, napr. do raňajkovej kaši uvarenej na slano. Tento recept má jednu nevýhodu – takto pripravené oriešky sú tak chutné, že je problém ich prestať jesť.
Zimný čajík
Častokrát sa ma ľudia pýtajú, čo majú piť počas zimných mesiacov. Toto je úplne vynikajúce riešenie. Nemusíte použiť všetky koreniny, kľudne niektoré vyhoďte, prípadne môžete pripraviť čaj aj z každej jednotlivo. Čajík výborne zahrieva a okrem toho vyživuje náš stred, slezinu a žalúdok.
Kvasené uhorky
Všetci ich milujeme. Prestavujú neoddeliteľnú súčasť slovenskej kuchyne. Klasické kvašáky však nemajú úplne ideálne zloženie. Dajú sa teda pripraviť zdravo a chutne? Áno, dajú! Čo na to potrebujete a ako postupovať sa dozviete v článku.
Restovaný tempeh s cícerovo-mrkvovým humusom
Tempeh, cícer a mrkva by nemali chýbať v žiadnej kuchyni. Sú výborným zdrojom kvalitných bielkovín, vitamínov skupiny B a vitamínu A, no takisto zložitých cukrov. Pokrm je pripravený veľmi rýchlo a chutí skoro každému. Takéto jedlo vyživí najmä našu pečeň a slezinu.
Rýchle kvasenie
Kvasené produkty by mali byť súčasťou každého vašeho hlavného jedla. Dodajú do vášho tela veľa prospešných látok, najmä enzýmov, zjednodušujú trávenie, dodávajú nám dynamiku a pohyb. Okrem toho sú zásadotvorné, čo pri dnešnej strave potrebujeme skoro všetci. V zime je samozrejme najlepšia doma natlačené kvasená kapusta, no ale čo v lete, prípadne ak nemáme kapustu radi alebo ju skrátka jesť nemôžeme?
Dusená fazuľa s quinoou
Tento pokrm je veľmi jednoduchý na prípravu a zároveň veľmi vyživujúci. Ja milujem aj fazuľu aj quinou, môžem ich jesť aj niekoľkokrát týždenne. A ešte hokaido k tomu, no proste pecka. Týmto jedlom si posilnite najmä vašu slezinu a žalúdok, no takisto obličky a močový mechúr.