Ingrediencie
Kapusta ("zelo")
- 1 menšia hlávka červenej kapusty
- 1 červená cibuľa
- 2 PL ryžového sladu (prip. podla chuti)
- rasca celá
- ume ocot
- sezamový olej
Kukurično-pšenový knedlík ("knedlo")
- 1 šálka pšena
- 1 šálka kukuričnej polenty (krupice)
- 4 šálky vody
- soľ
- riasa Arame
Tempeh ("vepřo")
- údený tempeh
- sezamový olej
Postup
Kapusta ("zelo")
- Kapustu nakrájame na tenké pásiky alebo nastrúhame na strúhadle.
- Na oleji speníme cibuľu, jemne osolíme a pridáme ryžový slad - chvíľu dusíme.
- Potom pridáme kapustu, rascu, podlejeme vodou a dusíme domäkka.
- Ak je potrebné, zahustíme kukuričným škrobom.
- Na záver dochutíme umeoctom.
Kukurično-pšenový knedlík ("knedlo")
- Kukuričnú krupicu na noc namočíme, ráno dáme do hrnca, zalejeme namáčacou vodou a privedieme k varu.
- Potom pridáme prepláchnuté pšeno, soľ a riasu Arame.
- Varíme 40 minút na miernom ohni, prípadne v tlakovom hrnci.
- Po dovarení dobre premiešame a zmes vlejeme do vlažnou vodou opláchnutej formy na srnčí chrbát.
- Necháme stuhnúť a vychladnúť. Potom krájame.
- Pre dochutenie môžeme použiť sójovú omáčku Tamari, prípadne opiecť knedlíky na panvičke na oleji.
Tempeh ("vepřo")
- Tempeh prekrojíme napoly pozdĺž a potom ešte na polovicu.
- Opečieme na oleji.
Heading 1
Heading 2
Heading 3
Heading 4
Heading 5
Heading 6
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.
Block quote
Ordered list
- Item 1
- Item 2
- Item 3
Unordered list
- Item A
- Item B
- Item C
Bold text
Emphasis
Superscript
Subscript