Ingrediencie
- mandle v šupke
- voda
- sójová omáčka
Postup
- Mandle si dáme na 1-2 hod namočiť.
- Vodu zlejeme a mandle pražíme na suchej panvičke. Pražíme ich dovtedy, kým sa nevyparí všetká voda a kým nezačnú tmavnúť. Odporúčam ich po vyparení vody stále miešať, čím zabránite pripáleniu.
- Horúce mandle preložíme do misky, kde ich polejeme kvalitnou sójovou omáčkou (musíte to urobiť ešte kým sú horúce).
Mandle môžete nahradiť aj inými orechami, napr. kešu, lieskovcami, či vlašskými. Takúto maškrtu si môžete dopriať medzi jedlami (ako desiatu či olovrant), prípadne ich použiť k hlavnému jedlu, napr. do raňajkovej kaši uvarenej na slano. Tento recept má jednu nevýhodu - takto pripravené oriešky sú tak chutné, že je problém ich prestať jesť :)
Heading 1
Heading 2
Heading 3
Heading 4
Heading 5
Heading 6
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.
Block quote
Ordered list
- Item 1
- Item 2
- Item 3
Unordered list
- Item A
- Item B
- Item C
Bold text
Emphasis
Superscript
Subscript