Ingrediencie
Polievka
- 100% BIO paradajkový pretlak
- špaldová múka (pohánkova, kukuričná)
- sezamový olej
- voda
- morská soľ
- čierne korenie
- bazalka (prípadne iné korenie podľa chuti)
- chilli korenie
Guličky
- 1 údený tempeh
- 1 šálka predvarená jasmínová ryža
- 1 vajíčko vajahit
- soľ
- korenie garam masala
- čierne korenie
- špaldová múka
Postup
Polievka
- Na oleji si urobíme zápražku zo špaldovej múky - do zohriatého oleja dáme trochu múky a miešame, aby nevznikli hrudky.
- Podlejeme trochou vody.
- Do zápražky pridáme bio paradajkový pretlak (paradajkovú šťavu) a pridáme horúcu vodu. Jej množstvo závisí od toho, akú hustú chcete polievku.
- Na koniec pridáme soľ, čierne korenie, bazalku a chili korenie – každý podľa svojej chuti.
Guličky
- Tempeh nastrúhame nahrubo.
- Pridáme ryžu, vajíčko, koreniny a všetko spolu dobre premiešame.
- Z pripravenej zmesi tvarujeme guličky, ktoré následne obalíme v špaldovej múke a dáme variť do paradajkovej polievky.
- Varíme 30 minút.
Tip
Neodporúčam jesť paradajkovú polievku veľmi často - paradajky nie sú najvhodnejšou zeleninou. Zaťažujú nadobličky a ľudia, ktorí ich papajú často, sú väčšinou leniví /presne tak ako paradajky/.
Heading 1
Heading 2
Heading 3
Heading 4
Heading 5
Heading 6
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.
Block quote
Ordered list
- Item 1
- Item 2
- Item 3
Unordered list
- Item A
- Item B
- Item C
Bold text
Emphasis
Superscript
Subscript