Ingrediencie
Guláš
- údený tempeh
- uvarená veľká fazuľa
- uvarený cícer
- cibuľa
- červená mletá paprika
- BIO kečup
- chilli
- morská soľ
- strúčik cesnaku
- majoránka
- voda
Halušky
- špaldová múka
- 1 vajahit vajíčko
- morská soľ
- voda
- sezamový olej
Postup
Guláš
- Na oleji speníme cibuľu.
- Pridáme na malé kocky nakrájaný tempeh a opražíme ho.
- Potom pridáme uverenú fazuľu a cícer (uvarené s morskou soľou a morskou riasou), červenú mletú papriku, bio kečup, chilli, soľ, strúčik roztlačeného cesnaku a majoránku.
- Zalejeme trochou vody z uvarenej fazule a necháme variť 30 minút. Podávame so špaldovými haluškami.
Halušky
- Všetky ingrediencie zamiešame a urobíme vláčne cesto (nesmie byť husté, skôr redšie).
- Do vriacej vody pomocou haluškára pretláčame cesto a necháme ich variť.
- Keď halušky vyplávajú na povrch, sú uvarené.
- Halušky scedíme a opláchneme.
Tip
Guláš môžete podávať aj so zemiakmi, prípadne so špaldovým alebo pšenovým knedlíkom.
Heading 1
Heading 2
Heading 3
Heading 4
Heading 5
Heading 6
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur.
Block quote
Ordered list
- Item 1
- Item 2
- Item 3
Unordered list
- Item A
- Item B
- Item C
Bold text
Emphasis
Superscript
Subscript