Kam sa ísť na Slovensku najesť

Častokrát sa ma pýtate, že kam sa chodím najesť. No, pravdu povediac, ja sa do reštaurácia dostanem nie veľmi často, nakoľko preferujem doma varenú stravu. Niekedy však aj ja dostanem chuť vypadnúť von, prípadne osláviť nejakú príležitosť či sa skrátka iba niekde najesť keď nestíham variť. Rozhodla som sa pre vás teda spísať reštaurácie, v ktorých by som sa ja sama najedla.

Častokrát sa ma pýtate, že kam sa chodím najesť. No, pravdu povediac, ja sa do reštaurácia dostanem nie veľmi často, nakoľko preferujem doma varenú stravu. Dôvodov je viacero – urobím si ju presne podľa svojej chuti a hlavne podľa aktuálneho zdravotného či duševného stavu, poznám potraviny, ktoré do pokrmu použijem a hlavne do nej dávam svoju vlastnú energiu. Niekedy však aj ja dostanem chuť vypadnúť von, prípadne osláviť nejakú príležitosť či sa skrátka iba niekde najesť keď nestíham variť. Rozhodla som sa pre vás teda spísať reštaurácie, v ktorých by som sa ja sama najedla. Väčšina z nich je ale otvorená iba cez týždeň, čo vidím ako veľký mínus.

Bratislava

Čajovňa Biela Ľalia

– Úžasná majiteľka s obrovským srdcom, v ponuke vždy 1 obedové menu, ktoré je vegánske (pravidelne tam môžete ochutnať napr. vegánske bryndzové halušky)

Balans Bistro

Čisto vegánska reštaurácia v centre mesta, otvorená aj cez víkend.  Príjemní personál, určite odporúčam vyskúšať ich burger (možnosť aj bezlepkovej varianty).

Will Salas

Takisto majiteľ s veľkým srdcom, rodinný podnik. Tiež tu nájdete aj mäso aj vege pokrmy. Nemajú problém zmeniť ak niečo treba zmeniť a tešiť sa tu môžete najmä pestrému výberu zeleniny. V reštaurácií si viete zakúpiť aj priamo potraviny, z ktorých jedlá pripravujú.

Thali

Vegetariánska indická reštaurácia, má viacero pobočiek. Jedlo je viac pikantné, ako to v Indii býva, no vždy je na výber aj neštiplavé. Nemajú menu, ale bufetové stoly. Určite odporúčam využiť ich Happy hour.

Zdravíčko

Makrobiotická kuchyňa, veľmi srdeční majitelia, takisto vedia výjsť v ústrety ak treba niečo zmeniť. Vždy majú v ponuke aj HIT menu (pre ľudí s histaminovou intoleranciou)

Veg life

Viaceré pobočky, pestrý výber

Vegan Kiosk

Jedlo „do ruky“, čisto vegánske, rôzne druhy burgrov, vegánsky hotdog a pod., výborné keď potrebujete v meste niečo rýchlo zhrabnúť a spapať.

Waga mama

Pár mesiacov dozadu vytvorili špeciálne vegánske menu, no dá sa dobre vybrať aj z ostatnej ponuky. Väčšina pokrmov je viac pikantná, výhodou tu je že sú veľmi ústretoví a zmenia čo treba (teda to čo sa dá). Veľmi príjemný personál.

Žufaňa

Určite odporúčam vyskúšať na raňajky, pečú si vlastný chlebík a robia výborné pomazánky.

Forky's

Vegánsky fast-food oproti autobusovej stanici Nivy. Majú výborné burgre. Pobočku nájdete aj v Trnave a Žiline.

Veggie, Foodstock, Made with Laf, Love by Vegana, Vegan Bar, BioBar, Vitarián, Bioland, Mondieu

stupava

Makovice

Vegetariánska reštaurácia, resp. komunitné centrum. Moje najobľúbenejšie. Každý deň majú vege/vegan menu a cez víkend špecialitky. Okrem toho tam bývajú rôzne prednášky, cvičenie a v lete koncerty.

Nitra

Páni Baklažáni

Vegánska reštaurácia s ďalším srdečným majiteľom a odborníkom na výživu. Okrem toho, že je vegánska, tak tam naozaj používajú aj kvalitné plnohodnotné potraviny, žiadny „junk food“.

Banská Bystrica

Lunter

Lunter značku a ich famózne nátierky pozná asi každý. Ich reštaurácia v BB je rovnako výborná, je čisto vegánska, vždy je viacero možností výberu. Veľmi sa mi páči, že robia aj raňajky.

Trnava

Čarovňa

Vegánska reštaurácia, veľmi chutné jedlá, úžasní majitelia, príjemné prostredie, hneď vedľa je obchodík, kde si môžete zadovážiť použité potraviny.

Ďalšie články v kategórii

Tipy

Pozor na vaše nadobličky - zdravá štítna žlaza

O obličkách sa dnes už veľmi veľa hovorí, či v západnej medicíne, či vo východnej. No málo sa hovorí o tých "menších", o nadobličkách. To, čo som sa dozvedela ja, je pre mňa jeden z najväčších AHA momentov ohľadne zdravia a týka sa skoro nás všetkých. Množstvo vašich zdravotných problémov môže byť dôvodom nevedomosti a nedostatočnej informovanosti o dôležitosti tohto orgánu a toho, ako funguje (resp u väčšiny nefunguje). 

Kategória
Tipy
13.12.2021
Čítať ďalej→

Ako pomôcť svojim obličkám každý deň

Väčšina ľudí, ktorí ku mne prídu, majú oslabené obličky. Dennodenne im škodíme a naopak ich veľmi málo vyživujeme. Je jeden super trik, ako si môžete posilňovať svoje obličky každý večer! Výborne zaberá najmä u ľudí, ktorí majú v dôsledku oslabenia tohto orgánu problém so spánkom. Vyskúšajte a dajte vedieť… No a čo to je? Pozrite si v krátkom videjku.

Kategória
Tipy
13.8.2020
Čítať ďalej→

Učím sa od najlepších
odovzdávam to najlepšie

Akreditovaný terapeut metódy Cesta
Conscious company ltd., UK
Inštruktor jogy 1. kvalifikačného stupňa
Európska jogová akadémia, SR
Terapeut tradičnej čínskej medicíny
Akadémia tradičnej čínskej medicíny
Plant-based nutrition certificate program graduate
T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies, eCornell, USA
Môj hlad po poznaní je neutíchajúci. Okrem vyššie uvedených certifikovaných programov som absolvovala stovky kurzov v oblasti seba rozvoja a zdravia. A stále absolvujem. V minulosti som tiež pracovala vo farmaceutickom priemysle, kde som mala možnosť vzdelávať sa u viacerých uznávaných lekárov v oblasti gynekológie, urológie, imunológie a dermatológie. Svoje poznatky som následne odovzdávala na mnohých konferenciach a prednáškach pre odbornú verejnosť.
Systemické konštelácie
Počatie a gravidita v čínskej medicíne
Nutričné poradenstvo a výživa
Tantra a zdravá sexualiita
Telové odzbrojovanie
Master lover online course
Self cervix, Being a lover
Kurzy Yoni masáž, Lingam masáž, Yoni vajíčko
Kurzy Ženská ejakulácia, Ženský orgazmus, Bondage, Vaginálne mapovanie a odzbrojovanie
Trauma release
Zdravé varenie - Makrobiotika, vegánska, vegetariánska a raw strava, strava podľa 5 elementov
Alternatívne smery - homeopatia, ajurvéda, meditácie, fytoterapia, naturopatia, očistné metódy, smiechoterapia, muzikoterapia
Masážne terapie - Reflexná terapia, su-jok terapia, shiatsu
Biológia ľudského tela a anatómia
Ženské semináre
Pobyt v tme
Mindfullness, Osho meditácie
Samovzdelávanie