
Kukuričný knedlík s dusenou zeleninou
Kto by nemal rád knedle, však?! No ako si ich pripraviť zdravo? Napríklad pomocou polenty. Okrem toho, že budú zdravé, budú aj veľmi rýchlo uvarené. No a čo viac už potrebujeme? Asi iba spapať.

Pšenová kaša s domácim džemom
Najlepšie zrno, aké si môžete zvoliť na raňajky, je rozhodne pšeno. Väčšina ľudí, keď začína s raňajkovými kašami, preferuje sladkú variantu. Ak sa aj vy rozhodnete pre túto možnosť, pšeno vám pomôže všetky jednoduché cukry lepšie stráviť. Príprava je rýchla a jednoduchá a to ja mám vždy rada.

Cuketové lazane
Tak toto je fakt pecka! Klasické lazane sú určite veľmi chutné, no nedá sa povedať, že by boli aj veľmi zdravé. Preto vám prinášam recept, ktorý je nie len chutný, ale aj veľmi výživný. A samozrejme jednoduchý. Takéto lazane vyživia najmä našu slezinu a žalúdok.

Červená šošovica s mrkvou
Rýchly a jednoduchý recept, kde máte na tanieri všetko, čo potrebujete pre svoje telo. Takýto pokrm vyžíví celý organizmus, no najmä srdiečko a slezinu. Výhodou je, že všetky ingrediencie sú dostať celoročne, a keďže má neutrálny vplyv (termický) na naše telo, tak si ho môžete aj celoročne dovoliť variť.

Batatovo-kokosové pyré
Všetci milujeme pyré. No také to klasické pyré nie je zrovna najzdravšie. Ale my ho vieme upraviť tak, aby zdravé bolo. Stačí nahradiť pôvodné ingrediencie za zdravšie a môže sa podávať. Takéto pyré vyživuje najmä našu zlezinu a žalúdok vďaka svojej prirodzenej sladkej chuti.

Pohankovo-špaldové palacinky s jablkovým pyré
Všetci ich milujeme, tak by bola škoda, aby sme si ich raz za čas neurobili, však?! Klasické palacinky sú však plné rôznych nezdravých surovín, ich zlých kombinácií a tak nášmu telu iba škodia. Ale, existuje samozrejme aj zdravšia verzia. Ako vlastne vo všetkom. Tak už nezaháľajte, čítajte, varte a napíšte ako vám chutili.